انواع سنسور دزدگیر اماکن

انواع سنسور دزدگیر اماکن از مهم ترین اجزای به کار رفته در آنها می باشد که وظیفه شان تشخیص مانع و تغییر شرایط و ارسال اطلاعات به سانترال یا مرکز کنترل است. سپس پنل مرکزی اطلاعات را بررسی و اقدامات لازم از قبیل فعالسازی آژیر و تماس با شماره های اضطراری و غیره را انجام می دهد.

این سنسورها بر اساس فاکتورهای مختلف دارای ویژگی های متفاوتی هستند. به همین دلیل با توجه به شرایط محیط و هدف اصلی از نصب دزدگیر سنسورهای مناسب انتخاب می گردند. انواع سنسور سیستم دزدگیر برای تشخیص مانع و حرکت و غیره را در ادامه معرفی خواهیم کرد.

انواع سنسور تشخیص حرکت سیستم دزدگیر اماکن

سیستم دزدگیر اماکن در محیط های مسکونی و تجاری و غیره با اهداف متفاوتی نصب میشود. یکی از اصلی ترین دلایل نصب این تجهیزات امنیتی، جلوگیری از ورود افراد غیر مجاز به محل و ممانعت از سرقت می باشد. به همین دلیل برای این سیستم های دزدگیر، سنسور تشخیص حرکت بیشترین کاربرد را دارد.

این سنسورها حرکت را به کمک اشعه ماورابنفش و مایکروویو تشخیص داده و اطلاعات را به پنل کنترل مرکزی ارسال می کنند. تنوع در انواع سنسور تشخیص حرکت سیستم دزدگیر اماکن زیاد است و از رایج ترین آنها می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:

سنسور PIR

یکی از اصلی ترین سنسورهای استفاده شده در دزدگیر منزل و محیط های اداری و تجاری، سنسور تشخیص حرکت PIR می باشد. این سنسورها در واقع چشمی حرکتی هستند که بدون نیاز به تابش و تنها از طریق اشعه مادون قرمز می توانند حرکت مانع را تشخیص دهند.

این سنسورها نسبت به اشعه مادون قرمز که از اشیا و انسان ها متصاعد میشوند بسیار حساس بوده و از این طریق می توانند اطلاعات ورود افراد به محل را به سیستم مرکزی ارسال کنند. این سنسورها در محیط های کاملا تاریک نیز مورد استفاده قرار میگیرند. 

مطالب پیشنهادی امن شو: بهترین محل برای نصب دوربین مداربسته کجاست

انواع سنسور تشخیص حرکت سیستم دزدگیر اماکن

سنسور PIR+MW

نوع دیگری از سنسورهای  تشخیص حرکت دزدگیر اماکن، PIR+MW می باشند که علاوه بر توانایی تشخیص حرکت با اشعه مادون قرمز، از امواج مایکروویو نیز استفاده می کنند. همچنین لازم به ذکر است که این سنسورها حساسیت بالایی در برابر تغییر دما داشته و یکی از راه های تشخیص حرکت و ورود افراد توسط این سنسور گرمای بدن آنها می باشد.

سنسور حساس به وزن

این سنسورها شناسایی و تشخیص حرکت انسان را از روی وزن آنها انجام می دهند. هدف دزدگیرها شناسایی ورود انسان می باشد و نباید نسبت به ورود پرندگان و حیوانات حساسایت داشته باشند. این نوع سنسور می توانند وزن تقریبی شی متحرک را تشخیص داده و از این طریق متوجه میشود که انسان است یا حیوان؟

سنسور تشخیص باز و بسته شدن درب و پنجره

سنسورهای تشخیص باز و بسته شدن درب و پنجره که به مگنت نیز معروف هستند، دارای دو قطعه آهنربایی با قطب های ناهمنام هستند. هر یک از این قطب ها روی یک لبه درب و پنجره نصب بوده و به دلیل ناهمنام بودن محکم به هم متصل هستند. به محض باز شدن درب و پنجره دو سنسور از هم فاصله گرفته و بلافاصله اطلاعات به پنل مرکزی ارسال میشود.

سنسور تشخیص باز و بسته شدن درب و پنجره

سنسور تشخیص باز و بسته شدن درب پارکینگ

نوع دیگری از سنسورهای دزدگیر اماکن بیشتر برای کنترل تردد از پارکینگ ها مورد استفاده قرار میگیرد. این سنسورها بلافاصله باز شدن درب را تشخیص داده و سیستم دزدگیر فعال میشود.

انواع سنسور ارتعاشی سیستم دزدگیر اماکن

گروه دیگری از سنسورهای نصب شده در سیستم دزدگیر اماکن، ارتعاشی می باشد. به طوریکه به صدا و حرکت حساس بوده و به همین دلیل بیشتر بر روی درب و پنجره ها نصب میشوند. رایج ترین این سنسورها عبارتند از:

سنسور تشخیص شکستن پنجره

مگنت ها قدرت بالایی در تشخیص باز و بسته شدن درب و پنجره دارند، اما قادر به شناسایی ضربه و شکستن را ندارند. به همین دلیل بهتر است در کنار مگنت، از سنسورهای تشخیص صدای شکستن نیز استفاده شود. این سنسورها به صدای شکستن بسیار حساس بوده و بلافاصله از این طریق دزدگیر را فعال می کنند.

محصولات فروشگاه امن شو:

دزدگیر سایلکس | دزدگیر کلاسیک |

سنسور حساس به ضربه

از دیگر انواع سنسورهای سیستم دزدگیر اماکن می توان به حسگرهای حساس به ضربه اشاره کرد. این سنسور دزدگیر که بر روی درب و پنجره و دیوار نصب میشوند، هر گونه ضربه و حتی سوراخ شدن زمین و دیوار را به آسانی تشخیص می دهند. با این حسگرها می توان سوراخ شدن احتمالی دیوار و زمین را در کمترین زمان متوجه شد و از رخ دادن سرقت و موارد مشابه جلوگیری نمود.

سنسور دستی

از اجزای مهم در سیستم های دزدگیر اماکن می توان به پدال اشاره کرد. این پدال ها در شرایطی از قبیل سرقت از بانک و طلافروشی و موارد مشابه کاربرد دارد. کافیست پدال فشار داده شود تا دزدگیر فعال گردد. بر روی این پدال ها نوع خاصی از سنسورها نصب می باشد که به محض فشردن دکمه و پدال اطلاعات را به سانترال مرکزی ارسال می کند.

انواع سنسور ارتعاشی سیستم دزدگیر اماکن

انواع سنسور محیطی دزدگیر اماکن

از مهم ترین مزایای سیستم دزدگیر اماکن می توان به جلوگیری از رخ دادن آتش سوزی های مهیب اشاره کرد. علاوه براین، اتفاقاتی از قبیل نشت گاز نیز به سرعت با این سیستم ها قابل شناسایی بوده و اقدامات لازم برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار انجام میشود. سنسورهای نصب شده بر روی سیستم های دزدگیر اماکن را می توان بر اساس اطلاعات ارسال شده از محیط به گروه های زیر دسته بندی کرد:

سنسور تشخیص دود

در سقف اغلب ساختمان های جدید و هتل و رستوران ها و غیره، سیستم های آبپاشی تعبیه شده اند که به محض تشخیص دود با پاشیدن آب آتش را خاموش می کنند. بر روی این سیستم ها سنسورهای حساس به دود نصب شده و فعال شدن آبپاش به کمک اطلاعاتی ارسالی آنها به دستگاه سانترال انجام میشود.

سنسور آشکارساز گاز

در شرایطی که میزان گاز موجود در فضا بیش از مقدار استاندارد شود، این سنسورها شرایط را تشخیص داده و به سیستم کنترل مرکزی دزدگیر اطلاع می دهند. به عنوان مثال اگر مونواکسید کربن بیش از مقدار استاندارد شود، دزدگیر فعال شده و به افراد حاضر در محل هشدار داده میشود.

سنسور تشخیص نشت گاز

در محیط های بسته از قبیل دفتر کار، منزل و کارگاه های صنعتی که امکان نشت گاز در آنها وجود دارد، این سنسورها نصب و به دستگاه کنترل مرکزی متصل میشوند. از این طریق می توان از نشت بیشتر گاز و انفجار و سایر اتفاقات جلوگیری کرد.

انواع سنسور متصل به مرکز کنترل

در دسته بندی دیگری می توان انواع سنسور دزدگیر اماکن را بر اساس نحوه اتصال آنها به پنل مرکزی معرفی کرد. بر همین اساس دو گروه حسگر در این سیستم ها استفاده میشوند که عبارتند از:

سنسور بی سیم دزدگیر اماکن

همان طور که از نام این گروه مشخص است، برای ارسال اطلاعات به سانترال به سیم نیاز نداشته و تنها با امواج در فرکانس های مختلف این عمل انجام میشود.

سنسورهای از فرکانس های مختلفی از جمله 315 و 433 و 866 مگاهرتز برای ارسال اطلاعات استفاده می کنند. از دیگر ویژگی های این سنسورها می توان به استفاده از باطری برای فعال بودن اشاره نمود. پس از کاهش سطح انرژی و شارژ باطری به تلفن همراه کاربر پیام ارسال می گردد تا از خاموش و غیر فعال شدن آن جلوگیری شود.

سنسور سیمی دزدگیر اماکن

این گروه از سنسورها که در اغلب مواقع فاصله کمی با پنل مرکزی دارند، با کابل اطلاعات را ارسال می کنند. به همین دلیل در بدنه آنها باطری قرار نگرفته و نیاز به شارژ از این طریق ندارند. سنسورهای بی سیم در محیط هایی کاربرد دارند که فاصله ها کوتاه بوده و امکان نصب نوع وایرلس در آنها وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.